Lins-ost-biffar med apelsinrödkål - Linsen-Käse-Laibchen mit Orangenrotkraut
Då det redan har blivit ganska kallt ute, ville jag också förberedda mig köksmässigt på vintern. Därför lagade jag apelsinrödkål med ingefära och de gärnlagda lins-ost-biffarna (varför de inte har hittat vägen till den här bloggen än är obegripligt).
Weil's ja schon so wunderbar daherfröstelt, habe ich mir gedacht, ich stelle mich kochtechnisch schon auf den Winter ein. Deshalb gab's Orangenrotkraut mit Ingwer samt den immer wieder gern gekochten Linsen-Käse-Laibchen (wieso die's bis jetzt noch nicht in diesen Blog geschafft haben, ist mir rätselhaft).

Ingredienser / Zutaten
- 1 liten rödkål / 1 kleiner Kopf Rotkraut
- 3 apelsiner / 3 Orangen
- 1 tsk ingefära / 1 TL Ingwer
- 250 g linsor / 250 g Linsen
- 1/2 kopp riven ost / 1/2 Tasse geriebenen Käse
- 1/2 knipp persilja / 1/2 Bund Petersilie
- 1 ägg / 1 Ei
- rivebröd / Semmelbrösel
- olja / Öl
- salt och peppar / Salz und Pfeffer
Tillagning / Zubereitung
Börja helst med rödkålen, då den tar lite längre tid. Finstrimla rödkålen, fräs en kort stund i olja och tillsätt sedan lite vatten. Pressa apelsinerna och i med hälften av saften, resten till slut. Finriva eller -strimla ingefäran och tillsätt den också. Låt koka för runt 30 min.
Och nu biffarna: Jag tar nästan alltid linsorna från burken men man kan naturligtvis också laga de själva - men viktigt är att de är tillräkligt mjuka så att biffarna inte faller ihop. Tillsätt till linsorna också persilja, ost, salt, peppar och ett ägg och blanda allt. Forma fasta biffarna, vänd i rivebröd och fräs dem i olja.
Servera med lite créme fräsch. Smaklig maltid!
Am Besten man beginnt mit dem Rotkraut (Rotkohl), denn das muss etwas länger einkochen. Dafür das Rotkraut fein schneiden, kurz in etwas Öl anschwitzen und mit Wasser aufgießen (etwas mehr als bodenbedeckt). Die Orangen pressen und die Hälfte vom Saft gleich dazugeben, den Rest zum Schluss. Den Ingwer fein reiben oder schneiden und rein damit. Gute 30 Minuten kochen lassen.
Für die Laibchen nehme ich meistens schon fixfertige Linsen aus der Konserve, wer lieber einlegt und kocht, kann das natürlich auch gerne tun. Man sollte aber darauf achten, dass sie gut weich gekocht sind, damit die Laibchen nicht zerfallen. Zu den Linsen gibt man Petersilie, Käse, Salz, Pfeffer sowie ein Ei und dann vermischt man alles gut. Mit den Händen kompakte Laibchen formen, in den Bröseln wenden und in Öl goldgelb backen.
Mit einem Tupfer Créme Fraîche servieren. Mahlzeit!
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