Smörgåstårta / Butterbrottorte
Nu är det ett bra tag sen jag skrev nåt på vegoglad. Iris har hållit ställningarna bra men nu skall det väl äntligen komma lite från min sida också. För min comeback så har jag valt det godaste som man kan äta - Smörgåstårta. För att fira min ovannämna vegoglad-partners födelsedag så gjordes en, för fyra personer på tog för stor, smårgåstårta med 3 fyllningar.
Jetzt ist es eine Weile her, seit ich was auf vegoglad geschrieben hab. Die liebe Iris hat die Stellung gehalten, aber jetzt sollte wohl endlich mal wieder was von mir kommen. Für mein Comeback hab ich das leckerste, das man essen kann, ausgewählt - Butterbrottorte. Um den Geburtstag meiner oben erwähnten vegoglad-Partnerin wurde eine, für 4 Personen viel zu große, Butterbrottorte med 3 Füllungen gemacht.

Fyllning/Füllung 1
- 200g champinjoner / Champignonsv
- 250g kräm fräsch / Crème fraiche
- 1 Knippe gräslök / Bund Schnittlauch
- 1/2 Purjolök / Lauch
- 2-3 Msk Keso / EL Hüttenkäse
- 1-2 Msk Kapris / EL Kapern
Skiva o stek svampen tillsammans med purjolöken - salta o peppra efter smak. Hacka gräslök, kapris o blanda sedan helt enkelt ihop allt.
Lauch und Schwammerln schneiden und anbraten - Salz und Pfeffer nach Geschmack. Schnittlauch und Kapern feinhacken und dann einfach alles zusammenrühren.
Fyllning/Füllung 2
- 10 potatis / Erdäpfel
- 1/2 Purjolök / Lauch
- 300g Keso / Hüttenkäse
- Majonäs / Mayonnaise
- 3-4 Msk Senap / Senf
Skär potatisen i lagom stora bitar o koka till den är mjuk. Fräs hälften av en skivad purjolök o blanda sedan samma resten av ingredienserna - Smaka av salt o peppar.
Erdäpfel in Stücke schneiden und in Salzwasser kochen bis sie wirklich weich sind. Misch es dann mit den anderen Zutaten zusammen - Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Fyllning/Füllung 3
- 6 Hårdkokta ägg / Hartgekochte Eier
- 2 Äpple / Äpfel
- Majonäs / Mayonnaise
Rör ihop äggen o äpplena, rör sen ner nock med majonäs för få en bra konsistens. Krydda sen gärna med svartpeppar.
Vermische Eier und Äpfel und rühr dann genug Mayonnaise unter, bis die Füllung eine gute Konsistenz hat. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Garnering/Dekoration
- 2 Hårdkokta ägg / Hartgekochte Eier
- Cocktailtomater / Cocktailtomaten
- Valnötter / Walnüsse
- Majonäs / Mayonnaise
- Vindruvor / Weintrauben
- Camembert
Annat / Sonstiges
- 48 Skivor vitt formbröd / Scheiben Toastbrot
- Smör / Butter
Tårtan / Die Torte
När alla fyllningar är klara är det dax att göra själva tårtan. Börja med att skära bort kanterna på brödskivorna så att de är helt vita o jämna i formen. Gör sedan en botten med 3x4 skivor, bred lite smör på och fördela sedan den första fyllningen jämnt. Gör sedan likadant med de två resterande fyllningarna. När detta är klart är det bäst om tårtan får dra i kylskåpet över natten. Innan servering är sedan bara att täcka hela tårtan i majonäs o sedan dekorera den lite kreativt. Hoppas det smakar!
Wenn alle Füllungen fertig sind, ist es Zeit die wirkliche Torte zu machen. Zuerst die Kanten von den Toastbrotscheiben wegschneiden, so dass sie ganz weiß und in der Form eben sind. Mach dann einen Boden mit 3x4 Scheiben, ein wenig Butter draufschmieren und dann die erste Füllung darauf verteilen. Mach es dann mit den zwei anderen Füllungen genauso. Wenn das fertig ist, ist es gut, wenn die Torte über Nacht im Kühlschrank ziehen darf. Kurz vor dem Essen muss man dann nur Mayonnaise über die ganze Torte schmieren und dann schön und kreativ dekorieren. Mahlzeit!
1 Kommentar:
sodale, nachgemacht ... heut abend werden wir sehn obs was geworden ist ;)
Kommentar veröffentlichen