Svart(lins)soppa / Schwarze Linsensuppe
Om man nu vill göra en "svartsoppa" utan att använda alltför mycket gåsablod så kan svarta linser vara ett alternativ för att få en svart o fin soppa.
Wenn man eine Schwarzsuppe machen will ohne all zu viel Gänseblut verwenden zu müssen, können schwarze Linsen eine Alternativ sein um eine schwarze und feine Suppe zu kriegen.
Ingredienser / Zutaten (3-4 Port.)
- 200g Svarta linser / Schwarze Linsen
- 1/2L Buljong / Gemüsesuppe
- 2 Lökar / Zwiebel
- 2 Morötter / Karotten
- 1 msk Currypasta
- Salt & Peppar
- Kajennpeppar, Chilipulver / Cayennepfeffer, Chilipulver
Tillagning / Zubereitung
Börja med tärna o fräsa löken tills den är glansig och tillsätt därefter linserna som du har sköljt av innan. Låt linserna brynas ett slag innan du häller på buljongen och låter det koka under lock till dess att linserna mjuknat till (20-25 minuter). Nu är det dags att krydda; jag hade i en matsked currypasta o smakade sen av med salt, peppar, kajennpeppar o chillipulver. Snabbt, lätt och väldigt mättande!
Zuerst Zwiebel würfeln und leicht anbraten bis er glänzt, danach die Linsen dazugeben und sie auch kurz anbraten, bevor du die Gemüsesuppe dazugießt. Lass es dann kochen bis die Linsen weich sind (20-25 Minuten). Jetzt isses Zeit zu würzen: Ich hab einen EL Currypaste dazugetan und dann mit Salz, Pfeffer, Cayennepfeffer und Chilipulver abgeschmeckt. Schnell, leicht und sehr sättigend.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen