Sonntag, 22. Juni 2008

Kantarellstuvning på Senapskålsbädd / Eierschwammerlragout auf Raukebett

När det en varm sommardag börjar närma sig 35C ute och 40C i lägenheten har man inte alltid en jättestor aptit. Då kan det vara sjyst med en enkel o god sallad. Och om man vill lyxa till det lite granna kan man kan man göra en svampstuvning att ha till.


An einem heißen Sommertag, wenn sich die Temperatur draußen 35C nähert (und 40C in der Wohnung), hat man nicht immer den größten Appetit. Dann kann aber ein einfacher und leckerer Salat gut passen. Und wenn man's ein wenig luxuriöser haben will, kann man ein Schwammerlragout dazu machen.





Ingredienser / Zutaten (2 Port.)


  • 300 g Kantareller / Eierschwammerl
  • 2 Msk Kräm fräsch / 2 EL Crème fraîche
  • 1 Lök / Zwiebel
  • 1 knippe gräslök / 1 Bund Schnittlauch
  • Salt & Peppar / Salz & Pfeffer


Ihopsnoandet / Machen


Tärna löken o stek i lite olja tills den blir mjuk. Dela o skölj svampen, stek tillsammans med löken tills svampen förlorat mycket av sin vätska. Rör ner lite kräm fräsch, klipp ner gräslöken och tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka sen av med lite salt o peppar


Zwiebel schneiden und in Öl braten bis er weich ist. Schwammerl putzen und teilen, zusammen mit dem Zwiebel anbraten bis die meiste Flüssigkeit verdampft ist. Crème fraîche unterrühren, geschnittenen Schnittlauch und eventuell ein wenig Wasser dazutun. Jetzt einfach mit Salz und Pfeffer abschmecken dann isses fertig!

Keine Kommentare: