Vegetarisk/Vegetarische Pasta Bolognese
Var och gled runt i affären och sprang på n° 10 spagetti (d.v.s aptjocka spagetti) och blev lite lagom sugen på att göra något med dem. Speciellt då, som iris redan påpekat, det italienska köket är på tok underrepresenterat här på vegoglad. Vad passar då bättre att ha till än en
köttfärssås, inget som jag kunde komma på iaf så en sån fick det bli.
Ziellos im Geschäft herumtreibend, hab ich n° 10 Spaghetti gefunden und wollte dann unbedingt was damit kochen. Besonders da, wie die Iris schon gemeint hat, die italienische Küche im Blog unterrepräsentiert ist.
Ingredienser / Zutaten
- 100g Sojaköttfärs/Sojaschnetzel
- 2 msk Soja/EL Sojasauce
- 1 Buljongtärning/Suppenwürfel
- 1 Lök/Zwiebel
- 1 Purjolök/Frühlingszwiebel
- 2 Morötter/Karotten
- 2 Tomater/Paradeiser
- 2 msk tomatpuree/EL Tomatenmark
- 8 blad färsk basilika/frische Basilikumblätter
- 1 msk vinäger/EL Essig
- Paprikapulver, Salt & Peppar / Paprikapulver, Salz & Pfeffer
Tillagning / Zubereitung
Det första på listan är att ge sojafärsen lite mer smak då den mest tillför konsistent på egen hand. Ta ett par deciliter vatten och blanda i en buljongtärning, lite soja, salt, chilipeppar och kajennpeppar och låt sojafärsen puttra i blandning ett par minuter så att den suger upp smaken. Häll därefter av såsen och fräs färsen och Voilà du har nu en välsmakande sojafärs.
Hacka nu löken och skär purjon i tunna skivor och stek i olja. Tillsätt 2 dl vatten och tomatpureen och rör om. Nu kan förresten vara en god tid att sätta på pastan som man vill ha till. Medans det puttrar på låg värme finhackar vi basilikabladen, finriver morötterna och grovhackar tomaterna. Tillsätt alltsammans tillsammans med vinägern och rör om. Smaka av med paprikapulver, salt o peppar och låt det puttra i ~10 minuter.
Das Erste, das zu tun ist, ist dem Sojageschnetzelten ein bissl mehr Geschmack zu geben, da es allein nur Konsistenz bringt. Nimm ein paar Deziliter Wasser und misch einen Suppenwürfel, Sojasauce, Salz, Chillipfeffer und Cayennepfeffer dazu und lass das Sojageschnetzelte drin köcheln so dass der Geschmack aufgesaugt wird. Schütte die Sauce dann aus und voilà, du hast jetzt leckere wohlschmeckende Sojaschnetzel.
Jetzt Zwiebel zerschneiden und Frühlingszwiebel in dünne Scheiben schneiden und in Öl anbraten. Geb ~2 Deziliter Wasser und das Tomatenmark dazu. Während es köchelt die Basilikumblätter kleinschneiden, Karotten reiben, Paradeiser grob hacken. Gib alles zusammen mit dem Essig dazu und schmecke mit Paprikapulver, Salz und Pfeffer ab und lass es noch ~10 Min köcheln.
Vegoglad-mahlzeit!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen