Varma mackor med svampstuvning / Gratinierte Brote mit Pilzen
När man äntligen är hemkommen efter en hård arbetsdag är det inte alltid man har lust att ställa sig o göra små söta fyllda degknyten, man vill bara ha i sig nåt lite snabbt. Då är det gott att man på bara ett par minuter kan röra ihop sig en svampstuvning och göra ett par fasansfullt goda varma mackor. Och medans de gräddas i ugnen har man tid att sno ihop en lätt o syrlig sallad att ha till
Wenn man nach einem harten Arbeitstag heimgekommen ist, hat man nicht immer lust kleine süße gefüllte Teigtascherln zu machen, man will einfach nur schnell etwas in sich kriegen. Dann is es gut, dass man in ein paar Minuten eine Schwammerlsauce zusammenrühren kann und damit unglaublich leckere warme Brote machen kann. Und während sie im Ofen schön braun werden, hat man Zeit einen Salat dazu zu machen.
Ingredienser / Zutaten
- 250g Champinjoner/Champignons
- 1 msk Kräm fräsch/EL Crème fraîche
- 1 tsk balsamvinäger/TL Balsamico Essig
- 1 tsk soja/TL Sojasauce
- 1 msk Dijonsenap/Dijonsenf
- Salt & Peppar/Salz & Pfeffer
- Färsk/Frischer Koriander
- Bröd/Brot
- 100g Ost/Käse
Tillagning / Zubereitung
Ansa, tvätta, skiva svampen och fräs den sedan i olja och peppar tills den blivit gyllenbrun. Sänk värmen och tillsätt kräm fräschen tillsammans med kanske en matsked vatten och rör om. Ner med vinägern, senapen och sojan och rör in dem i såsen och låt det puttra samman ett par minuter. Under tiden kan du finhacka lite koriander och röra ner. Smaka av med salt och peppar och när stuvningen efter ca 5 minuter blivit lagom tjock är den klar.
Skär ett par grova skivor av något gott bröd, gärna ett mörkt lite grövre med nötter i. Lägg på rikligt med stuvning på var skiva och strö över lite riven ost och in i ugnen på 175C i ca 20 minuter.
Till mackorna är det gott med en sallad till, jag gjorde en ruccola med tomat och en dressing av balsamvinäger, olja, peppar och saften från halv lime.
Die Schwammerln putzen, zerschneiden und in Öl und Pfeffer anbraten bis sie goldbraun sind. Die Wärme reduzieren und Crème fraîche zusammen mit etwa einem EL Wasser dazugeben und umrühren. Essig, Senf und Sojasauce dazu und ein paar Minuten köcheln lassen. Inzwischen kannst ein wenig Koriander klein schneiden und dazutun. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und wenn die Sauce nach ~5 Minuten genug dick ist, ist sie fertig.
Ein paar dickere Scheiben Brot schneiden. Gerne ein dunkleres Brot mit Nüssen. Reichlich Sauce auf die Scheiben verteilen und danach ein wenig geriebenen Käse draufgeben. Jetzt ~20 Min auf 175 °C im Ofen backen.
Zu dem Ganzen passt ein Salat gut, ich habe einen mit Ruccola und Paradeisern mit einem Dressing aus Balsamico Essig, Öl, Pfeffer und dem Saft einer halben Limette gemacht.
Vegoglad-mahlzeit!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen